https://mediaklikk.hu/cikk/2020/04/12/oktatasi-anyagok-szerdara-aprilis-15/

 

Alsós

8:00
1. osztály – Verstanulás
Kaland lehet akár egy verstanulás is! Az első osztályokkal megmutatjuk, hogyan is tudtok játékosan megismeri egy verset.

8:15
2. osztály – Felkiáltójel
A következő adásban a felkijáltójel fontosságát és használatát beszéljük át a másodikosokkal. Velünk tartotok?

 

Felsős

8:30
Természetismeret – Sejtek, szervek, szervrendszerek (6. osztályos tanulók számára)
A Felsősben korábbi természetismerettel foglalkozó adásai átfogó képet adtak a növényi és az állati szervezetek működéséről . Most az ember test felépítése, működése következik. Szervezetünk bonyolult, összetett rendszer, amely működéséhez temérdek apró test összehangolt munkája szükséges. A sejtek, szervek és szervrendszerek világában dr. Tamás Andrea anatómus kalauzolja a nézőket.

9:00
Irodalom – A krimi (Csukás István: Vakáció a halott utcában) (7. osztályos tanulók számára)
Legtöbben szeretjük a krimiket. Izgalmas együtt gondolkodni a nyomozókkal, gyanakodni a lehetséges elkövetőre, figyelni a nyomokra, az árulkodó jelekre majd végül örülni a sikernek, ha rendőrkézre kerül a bűnös. A nagy detektívek: Sherlock Holmes, Maigret, Poirot történetei nemcsak könyvben, hanem a képernyők előtt is sok krimirajongót vonzottak. A Felsősben a krimi műfajával ismerkedhetünk meg.

9:30
Történelem -A bethleni konszolidáció (7. osztályos tanulók számára)
Gondolkodtatok már azon, hogy milyen lehetett iskolába járni az okostáblák ideje előtt? Vajon milyen módszerekkel és eszközökkel tanultak a gyerekek 100 évvel korábban? És mit tanultak? A Felsős következő adásában egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattok.

10:00
Fizika -A járművek mozgásának ismérvei (7. osztályos tanulók számára)
Az autóversenyzés korunk egyik legkedveltebb sportja. Ám egy autóversenyző sikeréhez a gyorsaság nem elegendő.Ahhoz, hogy valaki a legjobb lehessen, azokat a fizikai erőhatásokat is ismernie kell, amelyek verseny közben hatnak rá, na és persze az autójára. A Felsősben Michelisz Norbert mesél az az autóversenyzés elméleti részének fontosságáról.

10:30
Erkölcstan – … van erőm, van akaratom. Albert Camus, francia író (8. osztályos tanulók számára)
Az önismeret a hiteles, kiegyensúlyozott életvezetés egyik feltétele. Ha tisztában vagyunk értékeinkkel és gyengeségeinkkel, könnyebben boldogolunk az iskolában, a társas kapcsolatokban, a konfliktuskezelésben. Az önismeret fontosságáról a Felsős következő adásában beszélgetünk.

11:00
Szakmák – Óvodapedagógus (8. osztályos tanulók számára)
Ha elmentek egy óvoda mellett, biztosan eszetekbe jut, milyen volt felhőtlenül játszani, felfedezni a világot és a gyerekközösséget. A Felsősben Drüszler Ildikó óvodapedagógus segítségével ismerhetjük meg az óvodás hétköznapokat felnőtt szemszögből. Az érdekes szakmák közül a baristával ismerkedhettek meg, az állampolgári ismeretek során ezúttal a pártok és egyéb szervezetek társadalmi szerepéről beszélgetünk Varga Szabolcs történésszel.

Szólalj meg – angolul
11:30 41. és 42. lecke

Szólalj meg – olaszul
12:00 21-25. lecke