Alsós

8:00
1. osztály – Összeadás, kivonás
Számolni gyerekjáték! Összeadni, kivonni igazi sulikaland. Az elsősökkel megmutatjuk, milyen könnyű is ez a feladat.

8:15
2. osztály – Osztás, maradékos osztás
A másodikosokkal az osztást és a maradékos osztást gyakorolju.! Jó kis kaland lesz! Velünk tartotok?

 

Felsős

8:30
Biológia – Az átmeneti öv növény- és állatvilága (7. osztályos tanulók számára)
Végtelen síkság, legelésző antilopcsordák, vonuló elefántok, lesben álló nagymacskák- sokunk képzeletében így jelenik meg a szavanna. Áz átmeneti öv jellegzetes éghajlatának növény- és állatvilágáról Nagy Antal zoopedagógus és Varga Tamás geográfus mesél bővebben a Felsős műsorvezetőinek, sőt még egy szakállas agáma is érkezik a stúdióba.

9:00
Magyar nyelv és irodalom – Jegyzetkészítés szóbeli és írott szövegekhez (8. osztályos tanulók számára)
Az eredményes tanuláshoz nélkülözhetetlen egy jó jegyzet. Pontos, áttekinthető jegyzetet az alapszabályok ismeretével és betartásával bárki könnyen készíthet. Mindehhez a Felsős következő adásában kaphattok ötleteket.

9:30
Történelem – Az ipari forradalom (6. osztályos tanulók számára)
A 18. és a 19. században az iparban és a közlekedésben forradalmi változások következtek be. A folyamatAngliából indult ki, ahol vállalkozásokat támogató törvények és az új technikai találmányok egyszerre segítették a fejlődést. A Felsősben az ipari forradalom talámányairól, és azok okozta változásokról tudhattok meg többet.

10:00
Fizika – Az egyenes vonalú egyenletes mozgás (7. osztályos tanulók számára)
A Felsős ma elhagyja a Földet – Beni a Nemzetközi Űrállomásról gyönyörködik bolygónkban, miközben Panka és Tomi a stúdióban próbál megszervezni egy fotósorozat a nap mozgásáról. Ehhez azonban valami hiányzik… Vajon hogyan sikerül kapcsolatot teremteni a Föld és az űrállomás között? Elkészülnek-e a felvételek? Az adás végére minden kiderül.

10:30
Erkölcstan – Családalapítás (7. osztályos tanulók számára)
Elképzeltétek-e már, hogy milyen lesz a párotok? Gondolkodtatok-e már azon, hogy milyen lesz a gyermeketek? Milyenek lesznek a hétköznapjaitok, ha szülők lesztek? Hányan ülitek körbe a családi asztalt? A családalapításról Kovács Barbara evangélikus lelkésszel beszélgetnek a Felsős műsorvezetői.

11:00
Erkölcstan – Társadalmi szabálytalanságok (8. osztályos tanulók számára)
Miért fontos bizonyos szabályokat meghozni az együttélés során? Amikor társadalmi szintről beszélünk, kinek a felelőssége, hogy betartassa a szabályokat? Melyek a legnagyobb vétségek, amelyeket egy társadalommal szemben elkövetnek? A Felsős következő adásában ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Szólalj meg – angolul
11:30 45. és 46. lecke

Szólalj meg – oroszul
12:00 21-25. lecke