https://mediaklikk.hu/cikk/2020/03/20/oktatasi-anyagok-hetfore-marcius-23#

Felsős
8:00
Biológia – A gerincesek törzse (7. osztályos tanulók számára)
A gerincesek törzsébe számtalan állatfaj tartozik. A Felsős következő adásában a halak, a hüllők és a kétéltűek kialakulásáról, jellegzetességeiről tudhattok meg többet, s az adás végére az is kiderül, hogyan kell berendezni egy akváriumot.

8:30
Nyelv és irodalom – Vers a mindennapokban (5. osztályos tanulók számára)
Ezúttal a verseké a főszerep. Megtudhatjuk, miért jó verset olvasni, hogyan lesz egy jó gondolatból költemény, milyen szerepe lehet a lírának mindennapjainkban, és az is kiderül, mennyire van könnyű vagy éppen nehéz dolga annak, aki egy vers megzenésítésén fáradozik.

9:00
Magyarország a Habsburg Birodalomban (6. osztályos tanulók számára)
Magyarország helyzete a törökök kiűzése után nem sokat változott. Az évek óta felgyülemlett felszültség, egyenlőtlenség és elnyomás együttesen vezetett a Rákóczi-szabadságharc kirobbanásához, amelynek főbb eseményeiről és következményeiről Varga Szabolcs történésszel beszélgetnek a Felsős műsorvezetői.

9:25
 Matematika – A halmazok (8. osztályos tanulók számára)
A halmaz fogalmával már többször találkoztunk. A Felsősben a műsorvezetők Virág Dániel matematikus segítségével elevenítik fel az eddig tanultakat, sőt, annak is utánajárnak, hogy a hétköznapi életben hol bukkannak fel a különböző halmazok.

10:00 Erkölcstan – Vonzódás, első szerelem (7. osztályos tanulók számára)
Az első szerelem bátortalan, megható, gyötrelmes, csodálatos, szomorú vagy vidám, de mindig az első szerelem marad. A másik iránti vonzalom kialakulásáról, az érzelmek felismeréséről Alapi Tóth Zoltán drámatanár beszélget a műsorvezetőkkel.

10:30
 A váltakozó áram (8. osztályos tanulók számára)
Az egyenárammal – köszönhetően a sok látványos és érdekes kísérletnek – már jó barátságban vannak műsorvezetőink. Ám Grama László elektromos tárháza még számos érdekességet tartogat számukra. Következő adásunkban a váltakozó árammal, és a hozzá tartozó kísértekkel ismerkednek meg, természetesen ismét Grama László fizikatanár segítségével.

Szólalj meg – angolul
11:00 11. és 12. lecke

Szólalj meg – németül
11:25 6-10.

 

Mindenki Akadémiája
19:55 Élményszerzés és motiváció az online térben.