https://mediaklikk.hu/m5/cikk/2020/05/24/oktatasi-anyagok-hetfore-majus-25/

 

Alsós

8:00
1. osztály: “CS” betű és hang

8:15
2. osztály: Ajándékkészítés – virágültetés

 

Felsős

8:30
Földrajz – Ázsia népessége, kultúrái, vallásai (7. osztályos tanulók számára)
Pálcikával enni nem egyszerű. A sushi sem ízlik mindenkinek. A kuszkusz ellenben osztatlan sikert arat. A Felsősök ezúttal az ázsiai országok kultúrájával, vallásaival, népcsoportjaival ismerkednek meg Varga Tamás geográfus segítségével.

9:00
Magyar – A XX. század költői, koruk és világuk (8. osztályos tanulók számára)
Mit jelent megérteni egy verset? Hogyan tudunk verset elemezni? Mik egy vers értelmezésének legegyszerűbb fortélyai? Milyen stílusirányzatok formálták a 20. század irodalomtörténetét? A korszak költészetének világába Komlóczi Zoltán avat be bennünket.

9:30
Történelem – Magyarország a II. világháború poklában (7. osztályos tanulók számára)
Délvidéki tragédia, magyar holocaust, ’44-45-ös mészárlás. Többféle névvel is illetik azokat az eseményeket, amik 1944 októberében kezdődtek a mai Szerbia magyar lakta területein. Az első világháború előtt még Magyarország területét képező Vajdaság ’41-ben egy rövid időre ismét Magyarország részévé vált, majd 1944 őszén elkezdődött a szerbek újbóli területfoglalása. Minderről bővebben a Felsős következő adásában beszélgetnek a felsősök Varga Szabolcs történésszel.

10:00
Matematika – Mérlegelv (6. osztályos tanulók számára)
Az egyismeretlenes, alapfokú egyenletek egyszerű megoldási módszere számos matematikai feladvány kulcsa lehet. Panka és Karina a mérlegelv fogalmával és működésével ismerkedik egy játékos kihívás apropójából.

10:30
Erkölcstan – Európa vallási arculata (8. osztályos tanulók számára)
Mit jelent a vallásszabadság? Hogyan éltek egymás mellett a különböző felekezetek régen, és hogyan élnek ma? Hogyan tudunk békésen egymás mellett élni, mit jelent a tolerancia és hogyan tudunk segítő módon egymás életébe belefolyni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a múltban és a jelenben Kovács Barbara evangélikus lelkész és Varga Szabolcs történész segítségével.

11:00
Matematika – A számtani sorozat (8. osztályos tanulók számára)
Előző matematika témájú adásunkban már elkezdtünk foglalkozni a sorozatokkal. Ezúttal viszont még tovább mélyítjük ismereteinket, ugyanis sok különböző típusú sorozat létezik. Major Csongor vendégünk a számtani sorozatok világába vezet be minket.

Szólalj meg! – angolul
11:30 95. és 96. lecke

Szólalj meg! – németül
12:00  45-49. lecke