COGITO ÁMK

Dr. Krepuska Géza Általános Iskola

3121 Somoskőújfalu Semmelweis  út 2. OM azonosító: 200620

 

 

Tisztelt Szülő!

 

tárgy: Intézmények kijelölése gyermekfelügyelet biztosítása

 

A 1102/2020.(III. 14.) számú kormányhatározat 1. d) pontja értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igénye alapján indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében köteles megszervezni a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét munkanapokon 8 – 17 óra közötti időszakban.

Az intézményeknek nem csak a tankerületi fenntartású intézmények tanulóinak, hanem adott esetben bármely intézmény tanulójának számára biztosítaniuk kell a felügyeletet. Az intézmények elsősorban az adott településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek felügyeletéről kell gondoskodniuk.

A szülők indoklással ellátott írásbeli kérelmet nyújtanak be, melyben fel kell tüntetniük a gyermek nevét; születési helyét; idejét; anyja nevét; annak az intézménynek a nevét, amellyel a gyermek tanulói jogviszonyban áll. A kérelemben fel kell tűntetniük továbbá, hogy mely munkanapokon, naponta milyen időintervallumban kérik gyermekük felügyeletét, illetve a szülő elérhetőségét.

 

Somoskőújfalu 2020. március 23.

                                                                                      Sáriné Princz Ildikó s. k.

                                                                                       intézményegység vezető