Tisztelt Szülő!

 

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján ismét lehetőség nyílik arra, hogy 12 év feletti gyermeke COVID-19 elleni védőoltásban részesüljön, melyhez jelentkezését gyermeke iskolájában is leadhatja a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével.

Kérjük, amennyiben élni kíván a lehetőséggel, és kéri a védőoltást, a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot juttassa vissza gyermeke iskolájába az osztályfőnök által kért időpontig.

A 12 év feletti gyermekek oltása Pfizer oltóanyaggal történik.

A COVID-19 elleni védőoltások kivédik a súlyos, akár életveszélyes megbetegedés kialakulását. Az új koronavírus a gyermekekre is veszélyes lehet, körükben is gyakori az úgynevezett post-COVID szindróma, vagyis a szervezet több szervét érintő olyan elváltozás, amely a gyermek teljesítő képességét károsan befolyásolja. Ismert hatása az új koronavírusnak gyermekek esetén az úgynevezett többszervi gyulladásos szindróma is.

Az oltással rendelkező gyermekek, amennyiben tünetmentesek maradnak egy igazolt pozitív beteggel történt kontaktust követően, nem kerülnek hatósági házi karanténba. Ha meg is fertőződnek a vírussal, az ellenanyag jó eséllyel kivédi a megbetegedés kialakulását, és azt is, hogy a gyermek a fertőzést tovább adja a családban, oltatlan, vagy sérült immunrendszerrel rendelkező családtagnak (pl. 12 év alatti gyermek, krónikus beteg nagyszülők, újszülöttek stb.)

Kérjük, döntsön felelősen gyermek oltásáról. A védőoltások hosszú távú következményeitől való félelem sokakat elriaszt az oltás felvételétől. Sajnos az új koronavírus fertőzés hosszú távú következményeit már észleljük, ezért érdemesebb az oltással védettséget kialakítani, mint átesni a fertőzésen, mivel a védőoltások felvételekor a vírusnak csak egy kicsi alkotóelemével találkozik a szervezet. További információkat talál a www.koronavirus.gov.hu oldalon.

Amennyiben most nem él a lehetőséggel. bármikor regisztrálhatja gyermekét a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon, és ezt követően időpontot foglalhat a www.eeszt.gov.hu oldalon a védőoltásra bármelyik Nógrád megyei oltóponton.

Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. szeptember 17-ig jelezze vissza az somosiskola@gmail.com e-mail címre.

Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. szeptember 17-ig az somosiskola@gmail.com e-mail címen.

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.

Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló vigye magával az oltás helyszínére, amit a levél után csatolmányként elér.

 

diakok_jelentkezesi_lap_covid19_oltas

hozzajarulo_nyilatkozat_oltasi_kampanyhoz

Tisztelettel:

Iskolavezetés