Tisztelt Szülők!

A Cogito Általános Művelődési Központ Dr. Krepuska Géza Általános Iskolájának vezetőjeként szeretnék tájékoztatást adni önöknek a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.

Mint arról már bizonyára értesültek, a Kormány új iskolai digitális munkarend bevezetését rendelte el 2020. március 16. napjától. Ez – természetesen – a mi iskolánkra is vonatkozik.

Ennek értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik.

Mit jelent ez a mi esetünkben?

A tanulót megkeresik elektronikus úton általános iskolai tanárai.

A korábban kialakított órarend szerint a tanuló feladatokat kap a tanártól, illetve utasításokat a feladatok elvégzésére, ellenőrzésére és számonkérésére. Tehát hasonló módon folyik az oktatás, mint a korábban megszokott általános iskolai oktatás során.

Kérem a tisztelt szülőket, hogy támogassák gyermekük otthoni digitális formában történő tanulmányait ebben a rendkívüli helyzetben is!

Salgótarján, 2020. március 16.

Sáriné Princz Ildikó sk.

intézményegység-vezető